wp55a39a73.png
wp62fa683f.png

wp9d2dec42.png

wpfd8d9ec1.png

wp0672baac.png

wpb39b4ca9.png

wp9a8baf71.png

wpeb9be2cf.png

wpf18a456e.png

wp464a77dd.png

wpc9e395cb.png

DE OFFICIELE
GERARD BOONTJES
WEBSITE
wp8e242751.gif
Nieuws
een aantal nummers meespeel in het programma van Tommy Emmanuel.
De bedoeling is dat ik samen met Tommy een aantal stukken speel van de in 1997 verschenen cd van Tommy met Chet Atkins: The Day The Fingerpickers Took Over The World. Het overkomt je niet iedere dag dat je voor zo’n gelegenheid wordt uitgenodigd.

Ik had op deze dag ook mijn nieuwe cd “Unusual Story” willen presenteren maar het ongelukje met mijn heup gebeurde midden in de periode dat ik met de opnames bezig was, die nu dus zijn vertraagd. Ongeveer de helft van het materiaal heb ik opgenomen. Met het materiaal dat ik al heb opgenomen, waar ik op 20 april ook stukken van zal spelen, ben ik tot nu toe erg tevreden. Op “Unusual Story” speelt Eric Coenen weer mee op bas en verzorgt Sjoerd Rutten de drums. Deze laatste mannen hebben het op het ogenblik beiden heel druk, omdat zij de vaste kern vormen van de band van Stevie Ann. Daarnaast heb ik Will Maas gevraagd om keyboards mee te spelen. Will is de vaste keyboardspeler van Ilse de Lange. Ik ben heel blij dat hij op mijn cd mee wil spelen en dat hij op 20 april ook van de partij is. Hij speelt zowel Piano als Rhodes als Hammond op de cd. Ten opzichte van “It’s Never Too Late” betekent dit bij een aantal stukken een uitbreiding van de sound zoals ik die eerst heb gepresenteerd. Ik kijk er naar uit dit te kunnen laten horen op 20 april.
Het concept van het album is wel vergelijkbaar. Ongeveer de helft zijn stukken van mijzelf en de helft zijn bestaande stukken die ik met een eigen sausje heb overgoten. Wel komen er iets meer solostukken op te staan.

Als je interesse hebt in mijn nieuwe cd kun je dat vast kenbaar maken door een emailtje te sturen naar unusualstory@gerardboontjes.com . Zodra de cd beschikbaar is krijg je dan een berichtje.
Het Acoustic Strings Festival is in Raalte en duurt 2 dagen. Mijn optreden is op zondag 20 april van 16.00 tot 16.30 uur. Hoe laat ik in het avondprogramma bij Tommy Emmanuel zal spelen is nog niet bekend.
Als je interesse hebt het festival en/of mijn optreden te bezoeken (er is een groot aantal geweldige gitaristen en muzikanten te bewonderen) raad ik je aan de website van het Hoftheater in Raalte te bezoeken.

Misschien zie ik je op 20 april.


10 september 2007

Tekst nieuwsbrief 6:

Dutch Country Awards Gala 2007 en YouTube

Op zondag 16 september a.s. vindt het Dutch Country Awards Gala plaats in Theater de Lievenkamp in Oss. Ik ben uitgenodigd om daar een paar liedjes te spelen. Ergens rond 22.00 uur speel ik 2 songs. Samen met een aantal andere gasten zit ik tussen de Award Winning Artists in.
Informatie over dit gala is te vinden op www.dcma.nl

En ik ben nu ook eindelijk vertegenwoordigd op YouTube.
Van het Almelo meets Nashville festival is een compilatie geplaatst van een aantal artiesten. Na de inleidende woorden van de makers zie je 2 fragmenten van stukken die ik samen met Eric Coenen en Sjoerd Rutten heb gespeeld in het avondprogramma. Een stukje van “Etude” en de slotmaten van “Jerry’s Breakdown”

Een van mijn meest gevraagde eigen stukken is “Turnpike” Van dit stuk kun je de volledige versie zien zoals ik het gespeeld heb op 5 april vorig jaar tijdens mijn cd presentatie in Paradox Tilburg. Ook de clip “The recording of Anna Louise” staat op YouTube.

Veel kijk en luisterplezier

Till Next Time

6 augustus 2007

Tekst aanvulling nieuwsbrief:

In navolging op de vorige nieuwsbrief hieronder mijn speelschema van aanstaande zaterdag.

15:00 - 15:30 - 't Hookhoes (check de website: www.hookhoes.nl voor locatie en routebeschrijving)
17:00 - 17:30 - 't Hookhoes
20:00 - 20:30 - Theaterhotel Almelo
 
Alle drie de de programmaonderdelen speel ik samen met Eric Coenen op bas en Sjoerd Rutten op drums.

's Middags speel ik in 't Hookhoes, een gezellige kroeg in het centrum van Almelo.
's Avonds open ik om 20.00 uur het avondprogramma in het Theaterhotel Almelo. Aan het programma zijn inmiddels ook de topgitaristen Thom Bresh (zoon van Merle Travis) en Buster B. Jones toegevoegd.

Zie voor uitgebreide informatie: www.almelomeetsnashville.com.

Voor degenen die reeds hebben aangegeven op deze dag niet aanwezig te kunnen zijn natuurlijk graag tot een volgende keer bij een van mijn optredens. Wie nog geen plannen heeft misschien tot aanstaande zaterdag.


30 juli 2007

Tekst nieuwsbrief 5:

Almelo Meets Nashville Festival

Op zaterdag 11 augustus 2007 speel ik met Eric Coenen en Sjoerd Rutten op het festival Almelo Meets Nashville dat, zoals de naam al aangeeft, in Almelo plaatsvindt. Op dit festival treden een aantal grootheden uit Nashville op, waaronder Pat Bergeson en Richard Smith. Ik speel die dag twee keer. Een keer overdag en ’s avonds. Helaas weet ik nog geen tijden.
Voor uitgebreide informatie en kaartverkoop kun je het beste de website www.almelomeetsnashville.com raadplegen.
Uitgebreide informatie over alle artiesten die spelen kun je daar ook vinden.

Acoustic Strings Festival 2008

Al eerder heb ik aangekondigd dat ik op 20 april 2008 op het Acoustic Strings festival in Raalte speel. Nieuw is dat ik een aantal stukken met Tommy Emmanuel zal spelen samen met Eric Coenen en Sjoerd Rutten. Voor alle informatie over dit festival kun je het beste de website www.acousticstrings.nl raadplegen.  Ik hou je op de hoogte.


18 april 2007

Tekst nieuwsbrief 4:

Nieuwe speeldata

Op 19 mei a.s. speel ik met Eric Coenen en Sjoerd Rutten in “De Zwaanspreng” in Apeldoorn. De Zwaanspreng is een prachtig oud pand en biedt een intieme sfeer in een huiskamer concert setting. Er is plaats voor zo’n 85 mensen. Je vindt de Zwaanspreng aan de Kayersdijk 122 in Apeldoorn. Om van een plaatsje verzekerd te zijn is reserveren gewenst. Hiervoor moet je contact opnemen met Tonny Jansen.
Je kunt haar bellen op 06-10927318 of mail tonny@zwaanspreng.nl
En hoewel nog erg ver weg toch maar vast vermeld. Op 20 april 2008 speel ik ook met Eric Coenen en Sjoerd Rutten op het “Acoustic String” Festival in Raalte. Klik op gigs voor details over deze optredens.

Pers en Foto’s

Er is een nieuwe link toegevoegd op mijn website. Wanneer je klikt op Pers vind je vanaf nu persberichten en/of krantenartikelen die over mij zijn verschenen. Nu zijn een aantal artikelen geplaatst over het theateroptreden dat ik heb gedaan op 3 februari j.l. in Theater de Willem in Papendrecht. En wanneer je klikt op foto’s vind je een fotoserie van dit optreden.

Een aantal van deze foto’s zijn ook geplaatst bij Press Photos bij dezelfde link. Dit zijn foto’s in hoge resolutie die bruikbaar zijn voor pers en promotie doeleinden. Ze zijn vrij te downloaden.
VOORGAANDE BERICHTEN
13 april 2008

Tekst nieuwsbrief 7:

Onderwerpen van deze nieuwsbrief:

- Gehandicapt door een gebroken heup
- 20 april – Acoustic Strings Festival – Raalte
- De release van mijn nieuwe cd die “Unusual Story”
  gaat heten is helaas vertraagd.

Op 22 maart heb ik door een ongelukkige val mijn heup gebroken. Lange tijd heeft het er naar uit gezien dat ik op 20 april op het Acoustic Strings Festival niet zou kunnen spelen. kunnen treffen zodat ik met mijn handicap toch mijn performance kan doen.
Pas deze week heb ik de beslissing genomen toch te spelen. Ik heb samen met de organisatie een goede regeling kunnen treffen zodat ik met mijn handicap toch mijn performance kan doen.
Ik speel op 20 april samen met Eric Coenen (bas) Sjoerd Rutten (drums) en Will Maas (keyboards) .Dit optreden is al lang geleden gepland en ik heb er erg naar uitgekeken.

Het is een bijzonder optreden voor mij omdat ik buiten mijn eigen optreden om 16.00 uur ‘s middags ’s avonds als gast (samen met mijn medemuzikanten)
wpbe780bba.png
wpdb30f623.png